AUF-lederen vil avskaffe lekser i norsk skole

Utdanningsforbundet mener forslaget er verdt å teste ut, og sier det er fullt mulig å droppe leksene uten å utvide skoledagen.

UT MED LEKSENE: Mani Hussaini mener norske skoler bør bli en leksefri arena. - Lekser er et utdatert undervisningsform, som er med på å gjenskape sosiale skiller mellom folk, sier han. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
UT MED LEKSENE: Mani Hussaini mener norske skoler bør bli en leksefri arena. - Lekser er et utdatert undervisningsform, som er med på å gjenskape sosiale skiller mellom folk, sier han. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): AUF-leder Mani Hussaini mener det er på tide å sløyfe leksene.

Han ber derfor moderpartiet vurdere å gjøre norsk skole helt fri for hjemmelekser.

- Lekser er et utdatert undervisningsform, som er med på å gjenskape sosiale skiller mellom folk. Når elever i norsk skole må lære seg nye deler av pensum hjemme, koker det alt for ofte ned til hvem foreldrene dine er om du skal klare å lære deg det du skal, sier han til Dagbladet.

Hussaini minner om at leksene ofte er en tidstyv som forsurer miljøet på hjemmebane og øker presset på både elev og foreldre.

- Norske elever fortjener også fritid. Leksene krever stadig mer tid, ofte mange timer hver dag. Mange elever og foreldre opplever hverdagen som hektisk nok, de ønsker ikke at ettermiddager og kvelder skal brukes til leksekrangel hjemme, sier AUF-lederen.

Instagram og motepress

Mani Hussaini hevder at nye og mer effektive læremetoder gjør det fullt mulig å sløyfe leksene uten at norske elever faktisk lærer mindre ved sluttført skoleløp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer