AUF om Frp-nei: - Uansvarlig, uprofesjonelt og uklokt

Påfører pårørende ekstra belastning, mener AUF-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er et veldig lite gjennomtenkt vedtak fra Frps landsmøte. De berørte og pårørende etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011 har lenge levd med en stor usikkerhet og ekstra belastning på grunn av at det har tatt lang tid å lande prosessen med å etablere et nasjonalt minnesmerke, sier Hussaini i en pressemelding.

Fremskrittspartiet vedtok på helgens landsmøte å si nei til det planlagte minnesmerket som regjeringen i mars besluttet at skal oppføres på Sørbråten i 2017.

Forslaget ble fremmet av Buskerud Frp, og resolusjonskomiteens begrunnelse vektla behovet for å respektere beboerne i området.

AUF-lederen mener på sin side at det er uansvarlig av Frps landsmøte å gå imot regjeringens beslutning om å etablere minnesmerket.

<strong>HER:</strong> På det rødskraverte området øverst på dette flyfotografiet skal minnestedet om Utøya-tragedien være. Foto: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet
HER: På det rødskraverte området øverst på dette flyfotografiet skal minnestedet om Utøya-tragedien være. Foto: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet Vis mer

- Vi mener det er uansvarlig, uprofesjonelt og uklokt av et regjeringsparti å be om at denne prosessen nok en gang skal gjenåpnes. Det er viktig å prøve alle muligheter for å finne en løsning alle kan godta, men nå har regjeringen fattet et vedtak og vi ber innstendig om at dette blir respektert, sier Hussaini.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer