AUF om Frp-nei: - Uansvarlig, uprofesjonelt og uklokt

Påfører pårørende ekstra belastning, mener AUF-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er et veldig lite gjennomtenkt vedtak fra Frps landsmøte. De berørte og pårørende etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011 har lenge levd med en stor usikkerhet og ekstra belastning på grunn av at det har tatt lang tid å lande prosessen med å etablere et nasjonalt minnesmerke, sier Hussaini i en pressemelding.

Fremskrittspartiet vedtok på helgens landsmøte å si nei til det planlagte minnesmerket som regjeringen i mars besluttet at skal oppføres på Sørbråten i 2017.

Forslaget ble fremmet av Buskerud Frp, og resolusjonskomiteens begrunnelse vektla behovet for å respektere beboerne i området.

AUF-lederen mener på sin side at det er uansvarlig av Frps landsmøte å gå imot regjeringens beslutning om å etablere minnesmerket.

- Vi mener det er uansvarlig, uprofesjonelt og uklokt av et regjeringsparti å be om at denne prosessen nok en gang skal gjenåpnes. Det er viktig å prøve alle muligheter for å finne en løsning alle kan godta, men nå har regjeringen fattet et vedtak og vi ber innstendig om at dette blir respektert, sier Hussaini.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer