AUF-politiker tok til tårene

Dokumentaren «Dei mjuke hendene» beveget AUF-leder Anniken Huitfeldt. Mot slutten av filmen hørtes hulking fra fjerde rad. Lenge etter at lyset i kinosalen ble slått på, ble hun sittende og tørke tårene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På lerrettet hadde vi nettopp sett beboere på Sandeheimen sykehjem i Vestfold gråte over å bli underholdt med trekkspill. Det var synet av livsglede på tampen av livet som fikk ungdomspolitikeren til å briste:

- Da de hadde det gøy, begynte jeg å gråte. Filmen er sterk. Den minner meg om at vi alle skal bli gamle, og at livet en dag er over. - Gir Margreth Olins dokumentar deg lyst til å bli gammel?

- Nei. Men når jeg blir det, vil også jeg bo på sykehjem. Det er bedre å bo sammen med folk enn å være ensom.

Eksklusiv visning

Regissøren Margreth Olin klaget i gårsdagens Dagblad over at politikerne alltid holder seg til saken, pengene, bevilgningene: «Jeg vil at de skal prøve å se menneskene, og lytte til dem.» Dagbladet inviterte dermed til eksklusiv visning på Filmens hus i går.

Fra Stortinget: Annelise Høegh og Vidar Kleppe. Fra Norsk Helse- og Sosialforbund: Tove Stangnes. Fra ungdomspolitikken: Anikken Huitfeldt. Og direkte fra Bislet bad: Arne Haukvik.

Alle var enige om at filmen bør ses av flest mulig.

- Den viser at vi må gjøre sykehjemmet til mer enn en institusjon. Det skal være et hjem. Eldreomsorgen er fortsatt preget av regler, sier Stangnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer