AUF snur etter Utøya-bråk: Etterlatte får minnes sine kjære på Utøya

Men en stor gruppe etterlatte blant de 69 som ble drept på Utøya er fremdeles uenige.

UENIGHET: AUF og Støttegruppa for 22. juli har blitt enige om hva som skal skje på Utøya på ettårsdagen for angrepene, men en stor gruppe pårørende blant de 69 som ble drept på Utøya er fremdeles uenige. Foto: Espen Røst / Dagbladet
UENIGHET: AUF og Støttegruppa for 22. juli har blitt enige om hva som skal skje på Utøya på ettårsdagen for angrepene, men en stor gruppe pårørende blant de 69 som ble drept på Utøya er fremdeles uenige. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder i Den nasjonale støttegruppen for 22. juli, Trond Henry Blattmann, opplyser at de etter noe uenighet har kommet fram til en god løsning med AUF hvordan arrangementet på ettårsdagen for 22. juli skal gå for seg.

Men en stor gruppe pårørende blant de 69 som ble drept på Utøya 22. juli i fjor er fremdeles uenige. De er opptatt av at minnemarkeringer på Utøya skal skje i et felleskap med AUF og etterlatte - ikke som adskilte markeringer hvor noen ekskluderes. De ber også om at denne ettårsmarkeringen bør få status som nasjonal minnedag.

Uenighet Blattmann mener de har kommet fram til en god løsning.

- Vi har kommet fram til en god løsning med AUF om hvordan 22. juli skal arrangeres. Denne løsningen ivaretar alle ønsker etterlatte har hatt, sier Blattmann til Dagbladet.

Dagbladet avslørte 15. mai at AUF ønsket å reservere Utøya for egne aktiviteter på kvelden ett år etter terrorangrepet som krevde 69 liv på øya i Tyrifjorden.

Det har provosert mange av de etterlatte, som ønsker å være på øya nettopp den kvelden. Flere etterlatte sendte et brev adressert til statsminister Jens Stoltenberg. Bak brevet står en stor gruppe pårørende blant de 69 som ble drept på Utøya 22. juli i fjor, som altså er uenige med både Blattmanns ståpunkt og AUF. De ønsker en felles markering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer