VALGKAMPVIDEO: AUF Trøndelag publiserte en video med Listhaug-sitater som får både statsminister Erna Solberg og Sylvi Listhaug til å se rødt. Video: AUF / Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

AUF trekker omstridt valgkampvideo

- Vi har respekt for at mange synes videoen blir svært sterk, sier lederen for AUF Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder i AUF Trøndelag, Julie Indstad Hole, skriver i en SMS til Dagbladet at de slettet videoen.

- Det er en sterk video med sterke bilder og sterke sitater. Vi føler vi har fått fram vårt poeng om at en stemme til Venstre er en stemme til fortsatt Frp i regjering. Vi har respekt for at mange synes videoen blir svært sterk, og har derfor valgt å trekke den tilbake, skriver hun.

Ifølge Adressa var det AUF sentralt som ga fylkeslaget i Trøndelag beskjed om å slette videoen.

FRA VIDEOEN: Et av bildene med et av sitatene. Foto: Fra AUF Trøndelags video.
FRA VIDEOEN: Et av bildene med et av sitatene. Foto: Fra AUF Trøndelags video. Vis mer

Det var fredag forrige uke at AUF Trøndelag delte en video på sin facebookside.

Reagerer

I videoen står det blant annet «En stemme til Venstre er en stemme til Listhaug», sammen med et bilde av en leende Sylvi Listhaug.

Under statsministerduellen i Dagbladets valgbod onsdag formiddag, diskuterte Jonas Gahr Støre og Erna Solberg om Norge er blitt et kaldere samfunn.

I debatten beskyldte Støre regjeringen for å ha en polariserende retorikk.

Da trakk statsministeren fram AUFs video.

- AUF i Trøndelag har laget en av de styggeste valgkampvideoene, sier statsministeren.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug sier til Dagbladet at bildene og teksten er tatt ut av kontekst.

- Dette er det laveste og mest nedrige jeg har sett fra Arbeiderpartiet. Nå har de brukt halvannen uke på å snakke om meg og FrP i mangel på egen politikk, sier hun.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sa til Aftenpostens podcast tidligere i dag at han ikke hadde sett den selv, men sa at «den tar vi tak i».

- Vi hadde en partifelle nedpå Sørlandet som kom med uttalelser om Sylvi Listhaug. Han ble permittert, satt på siden og truet med eksklusjon. Vi tar det veldig alvorlig. Men la oss nå se på hovedbildet: Jeg står inne for at denne debatten nå kommer opp, og jeg står inne for at Frp har mye å svare for om måten de fører ordskiftet om grupper, om andre mennesker. Beveg deg rundt i det norske samfunnet nå, blant minoriteter, de er urolige, sa Gahr Støre.

Ville flytte grenser

Før videoen ble slettet, hadde den blitt sett om lag 20 000 ganger.

Ikke bare Listhaug og Solberg har reagert på videoen. Også andre har bit seg merke i AUFs video og flere skriver i kommentarfeltene at de reagerer på AUFs valgkampretorikk.

Tidligere i dag sa lederen i AUF Trøndelag, Julie Indstad Hole, til Dagbladet at hun mente videoen er et oppgjør med Sylvi Listhaugs retorikk.

Dagbladet kommer med mer.

REAGERER: Under Dagbladets valgbod onsdag blir det snakk om retorikk i valgkampen. Erna Solberg trekker frem AUF Trøndelags video. Video: Dagbladet / Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer