BEFARING:  22. juli-kommisjonen skal i dag på befaring på Utøya. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BEFARING: 22. juli-kommisjonen skal i dag på befaring på Utøya. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

- AUF vil ikke ha pressen på Utøya

22. juli-kommisjonen ville ha pressen med på befaringen, men AUF-ledelsen nektet, sier kommisjonens pressetalsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UTVIKA (Dagbladet): 22. juli-kommisjonen besøker i dag Utøya for første gang etter terrorangrepet. 69 personer ble skutt og drept på øya.

Kommisjonen hadde opprinnelig laget et opplegg for pressen, slik at det den fortar seg på øya kunne bli dokumentert, men AUF-ledelsen ba i går ettermiddag pressen om ikke å reise til Utøya.

- Opprinnelig ønsket vi å ta pressen over til Utøya og ta de med til noen på forhånd anviste steder, men det kom det sterke reaksjoner fra AUF på, så det måtte vi reversere, sier kommisjonens pressetalsmann Claus Sonberg til Dagbladet.

Pårørende Det er hensynet til de pårørende som gjør at AUF ikke ønsker nye bilder fra øya etter pressevisningen forrige mandag.

- Vår intensjon var å legge til rette for pressen på en best mulig måte. Som dere nå vet ønsker ikke AUF det. Vi har valgt å etterkomme dette og oppfordrer også pressen til dette, sier Sonberg til pressen ved Utvika i formiddag.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra AUF enda.

På campingen Om kort tid kommer kommisjonen til Utvika camping. De vil da ta en runde på campingområdet for å se nærmere på de forholdene de frivillige jobbet under.  

Deretter skal de over på Utøya med MS Thorbjørn for å få en omvisning der. Beredskapstroppen, Kripos og politi fra Nordre Buskerud politidistrikt vil være med ut på øya.