Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- AUF vil klare denne balansen

Partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen tror AUF hatt en god nok dialog med de pårørende.

SE FRAMOVER: Raymond Johansen, partisekretær i Arbeiderpartiet har tillit til at AUF vil kunne gjenreise Utøya på en måte som ikke støter etterlatte foreldre og pårørende. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SE FRAMOVER: Raymond Johansen, partisekretær i Arbeiderpartiet har tillit til at AUF vil kunne gjenreise Utøya på en måte som ikke støter etterlatte foreldre og pårørende. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har AUF presentert en skisse over hvordan de ønsker at det nye Utøya skal se ut. Målet til arkitektene i Fantastic Norway er å bryte ned den kjente silhuetten til øya, for å gi plass til en egen liten landsby med et klokketårn i hjerte av øya.

Flere pårørende er skeptisk til hvordan AUF har håndtert Utøya-planen, og føler at de ikke blir hørt. Etterlatt Trine E. Aamodt mener øya der 69 ungdommer ble drept bør fredes.

- Tett kontakt Partisekretær Raymond Johansen tror AUF vil klare å finne balanse mellom Utøya som politisk verksted og et minnested for pårørende.

- Mitt inntrykk er at AUF har hatt tett kontakt med de pårørende, sier Johansen til Dagbladet.

Han mener Utøya må være et sted der en kan se fremover, samtidig som det alltid vil være forbundet med det verste terroranslaget på norsk jord i fredstid. Selv om det er en prøvelse å balansere de to behovene har Johansen tilitt til at partiets ungdomsorganisasjon vil klare dette bra.

- Jeg er helt sikker på at de klarer dette fint. Dette er ungdommer som selv var på Utøya den dagen, og det vil de alltid bære med seg, sier Johansen til Dagbladet.

Mangler 20 millioner 22.juli-fondet har så langt mottatt rundt 40 millioner kroner til gjenreising av Utøya. Men AUFs plan er å realisere det nye Utøya med en kostnadsramme på inntil 60 millioner kroner. Johansen sier at Arbeiderpartiet ikke kan garantere for de 20 millionene AUF ønsker seg.

- Vi har ikke fått noen forespørsel om dette. Så det for heller bli et tema vi får komme tilbake til, sier Johansen.

VIL GJENREISE: AUF-leder Eskild Pedersen og styreleder for Utøya AS ønsker å gjenreise Utøya. Det vil koste 60 millioner kroner. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
VIL GJENREISE: AUF-leder Eskild Pedersen og styreleder for Utøya AS ønsker å gjenreise Utøya. Det vil koste 60 millioner kroner. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

Han tror uansett ikke økonomien vil sette en stopper for et nytt Utøya.

- Jeg har tillitt til at AUF har orden på økonomien og budsjett knyttet til dette prosjektet, sier Johansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media