Kvoteflyktninger

AUF vil ta imot 35 000 kvoteflyktninger

- Verdensrekord i svadaformuleringer.

FÅR KRITIKK: Utvalgsleder Masud Gharahkhani presenterte arbeidet til migrasjonsutvalget på Arbeiderpartiets landsmøte fredag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Utvalgsleder Masud Gharahkhani presenterte arbeidet til migrasjonsutvalget på Arbeiderpartiets landsmøte fredag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag legger Arbeiderpartiet fram sin 42 sider lange rapport om deres nye politikk på innvandringsfeltet på partiets landsmøte.

Der slår de fast at de mener regjeringas innvandringspolitikk er urettferdig og inhuman, slik innvandringspolitisk talsperson, Masud Gharahkhani, skrev i et debattinnlegg i Dagbladet for ganske nøyaktig ett år siden.

Flere i partiet ønsker å øke antall kvoteflyktninger som skal tas imot de kommende åra. Trøndelag AUF går inn for det mest radikale forslaget.

Refser partiets utvalg

- Når FNs høykommissær ber oss om å ta imot flyktninger, burde vi gå med på det, sier leder for AUF Trøndelag, Håkon Einarsve, fra talerstolen, ifølge NRK, når han legger fram forslaget om å ta imot 35 000 kvoteflyktninger de neste fem åra.

Det er 2000 flere enn det FN har bedt Norge om å ta imot årlig. Rogaland og Vestland Ap har også bedt om en økning fra dagens grense, som ligger på 3000.

Da partiets migrasjonsutvalg i september la fram sin nye politikk på området var hovedlinja flere kvoteflyktninger i stedet for asylsøkere. Hvor mange en skal ta imot, ville ikke Gharahkhani svare på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer