Sommerjobb

August (25) tjener 100 000 i måneden på sommerjobb

- Dette er ikke en mulighet man får noe annet sted som 25-åring, sier August Németh Winther. Han er Adeccos nye konsernsjef denne sommeren.

SOMMERSJEFEN: Studenten August (25) slo 1 800 søkere og ble valgt til sommerjobbstillingen som konsernsjef i bemanningsbyrået Adecco. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I et åpent kontorlandskap i Adeccos nye lokaler på Skøyen, sitter kanskje Norges yngste konsernsjef. August Németh Winther (25) har gått fra en typisk studenttilværelse i Trondheim, til å lede et av Norges største selskaper innen bemanning.

Her skal han fungere som konsernsjef hele august, med over 6000 ansatte, og en svimlende månedslønn på 100 000 kroner.

- Jeg får hoppe rett inn i et selskap og lære hvordan det drives, det er ikke en mulighet man får noe annet sted som 25-åring, sier han.

- En annerledes hverdag

Winther sitter dresskledd ved siden av den egentlige konsernsjefen, Torben Sneve (50). Arbeidsoppgavene som fungerende konsernsjef er å være med på det Sneve gjør. Fra å lede møter til å være med på reiser. En helt annerledes hverdag fra å være masterstudent i sivilingeniør ved NTNU, med andre ord.

- Får du ta noen store avgjørelser alene?

- Det er ingen grunn til det når jeg bare er her én måned. Sneve er med meg hele tiden, så det blir nok ikke lagt ned noen avdelinger i august, sier han spøkefullt.

PÅ KONTORET: Torben Sneve og hans vikarierende konsernsjef jobber tett sammen. Foto: Christian Roth Christensen
PÅ KONTORET: Torben Sneve og hans vikarierende konsernsjef jobber tett sammen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Han snakker stødig og tydelig på nordlandsdialekt, men på spørsmål om hva som er det vanskeligste med å være konsernsjef, blir 25-åringen stille noen sekunder.

- Noe av det mest utfordrende er å finne min posisjon. Jeg skal fungere som konsernsjef, men kan ikke komme inn og tro jeg vet mer enn jeg gjør. Dette er et selskap som drives helt fint uten meg resten av året, svarer han.

Sparer pengene

Adecco har ansatt unge folk som vikarierende konsernsjefer hvert år siden 2010. Winther har søkt fire ganger tidligere, men det var først i år han nådde helt til topps. Han knivet med 1800 håpefulle om den lukrative sjefsstillingen, og måtte gjennom en omfattende søkeprosess, med flere intervjuer, personlighet- og evnetester. De ti beste kandidatene måtte løse oppgaver, og besvare etiske spørsmål foran en jury.

- Jeg kommer til å bruke dette som en erfaring. Det å få hoppe rett inn i en organisasjon, og se alt på bare én måned er noe som vanligvis tar flere år. Da lærer man mye, sier han, og forteller at han kunne tenkt seg en lederstilling i framtida.

- Det er absolutt interessant. Jeg synes det er spennende å lede og jobbe med innovativ prosess, teknikk og strategi, men jeg må ikke være konsernsjef.

Og pengene? Winther forteller at nesten alt skal inn i banken.

- Jeg skal en tur til Manchester i løpet av høsten og se United, men ellers skal pengene inn på konto slik at jeg kan overleve det siste året som student, sier han.

- Enstemmig jury

Den egentlige konsernsjefen fikk et godt øye til Winther allerede under fjorårets søkerprosess.

- Han viste samme høye nivå i år, med en ekstrem nysgjerrighet og gode refleksjoner. De fleste sliter med de etiske oppgavene, men Winther taklet disse godt. Det var en enstemmig jury, sier han.

LEDER MØTER: Å lede møter står på agendaen til den vikarierende konsernsjefen. Her på kontoret på Skøyen. Foto: Christian Roth Christensen
LEDER MØTER: Å lede møter står på agendaen til den vikarierende konsernsjefen. Her på kontoret på Skøyen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Sneve forteller at de først og fremst ser etter studenter med akademisk bakgrunn. Det skyldes at de må ha evnen til å ta inn masse informasjon på kort tid.

- Man må vise at man er nysgjerrig og kreativ, og ha en personlighet som gjør at man blir godt likt på én måned. I tillegg bør man kunne selge seg selv på kort tid og være overbevisende ovenfor folk som har vært her mye lenger.

Sneve forteller at Adecco begynte med vikarierende konsernsjefer delvis som en markedsføringskampanje, men også for å tiltrekke seg flere gode, unge kandidater som de hadde mangel på.

- Vi ville gi unge en fantastisk mulighet, sier han.