August:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

9. august:

Norges Bank setter opp renta med 0,5 prosent, og sier samtidig at det kan komme nye rentehevinger i løpet av høsten. Siden april har renta dermed økt med 1,25 prosent.

21. august:

Vraket av den forliste hurtigbåten «Sleipner» blir hevet og ført i land på Lyngholmen i Sveio.

30. august:

Fremskrittspartiet er for første gang landets største parti. På en meningsmåling får Frp en oppslutning på 24,8 prosent. Arbeiderpartiet er nede nede på 22,1 prosent. Det er første gang siden 1927 at Ap ikke lenger er Norges største parti.

Utenriks

2. august:

David Levy går av som utenriksminister i Israel og landets nasjonalforsamling, Knesset, vedtar å oppløse seg selv.

8. august:

Høyesterett i Chile fratar Augusto Pinochet immuniteten, og landets tidligere diktator kan straffeforfølges for brudd på menneskerettighetene.

12. august:

Den russiske atomubåten «Kursk» sank og mannskapet på 118 omkom i Barentshavet. Ulykken avslørte et politisk system i dyp krise i Russland: Myndighetene forsøkte først å holde ulykken hemmelig, så unnlot de å be om hjelp fra utlandet, og til slutt ventet president Putin alt for lenge med å møte de etterlatte. Russlands ledelse ble kritisert både i landet - og i verden forøvrig.

23. august:

En Gulf Air Airbus dundrer ned i den persiske gulfen like før landing i Bahrain. Alle de 143 menneskene om bord omkommer.

28. august:

Seks gisler fra Frankrike, Tyskland og Sør-Afrika settes fri etter måneder i fangenskap hos den muslimske Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene. Redningsmann: Libyas leder Moammar Kadhafi.

Sport

9. august:

John Carew debuterer for Valencia i den spanske serien etter rekordovergangen fra Rosenborg. Carew fikk tre minutter som innbytter i toppkampen mot Real Madrid.

16. august:

Per Ravn Omdal skjeller ut landslaget etter tap i privatlandskamp mot Finland. - Dere burde heller spille tuba, sa fotballpresidenten på den etterfølgende banketten.

19. august:

Bente Martinsen bytter ut skiantrekket med hvit kjole og gifter seg med Geir Skari som tidligere var landslagsmanager for langrennsløperne. Bryllupet finner sted i Nittedal kirke.

(Dagbladet.no/AP/NTB)

<B>PÅ HUGGET:</B> John Carew har gjort suksess siden han gikk fra Rosenborg til Valencia 9. august.
118 DØDE:</B> Dmitry Kolesnikov skrev et brev da han skjønte at det gikk mot døden for ham selv og de 117 andre om bord på «Kursk». Han var også den første som ble begravet. Enken Olga Kolesnikova holder et lys for sin mann.
<B>VRAK:</B> «Sleipner» brakk i to da den forliste. Her fraktes restene til Sveio.