Aukrust begraves i Alvdal fredag 10. januar

Hele Alvdal skal ta avskjed med Kjell Aukrust fra Alvdal kirke 10. januar klokken 13.00. Mest sannsynlig vil kongeparet være til stede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ordfører Svein Borkhus i Alvdal opplyser til NTB at kirken dessverre ikke gir plass til alle dem som kunne ønske å ta avskjed med Alvdals store humorist. Han døde julaften, 82 år gammel.

- Derfor har vi måttet begrense adgangen til kirken til Kari og Kjells slekt samt til alle alvdøler, sier Borkhus.

Han sitter i en lokal komité som skal planlegge enkelthetene rundt minnestunden 8. januar i Nordstrand kirke i Oslo - den menigheten som Kjell Aukrust hørte til - og begravelsen i Alvdal to dager senere. Sogneprest Kari Holte vil forrette.

Ordføreren sier at kongefamilien høyst sannsynlig vil la seg representere, men informasjon om dette vil Slottet selv stå for.

Minneprotokollen

Lørdag ettermiddag hadde vel 130 personer gitt Kjell Aukrust sin siste hilsen i den minneprotokollen som er lagt ut i Aukrusts enteret i Alvdal.

- Det var en sterk strøm av mennesker til senteret lørdag formiddag, og jeg tror nok at det ble noen hilsener i tillegg før klokka 15 da senteret stengte, sier fungerende daglig leder Nils P. Hagen til NTB.

Og flere hilsener vil det nok bli i dagene som kommer. Senteret er åpent alle dager mellom klokken 12 og 15, og alvdølene setter umåtelig stor pris på Kjell Aukrust og alt han sto for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer