Auksjonerer bort nyre

Peter Randall vil betale for at datteren skal få oppleve å gå, og ser ingen annen råd enn å auksjonere bort en nyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har Peter Randall (49) fra Sevenoaks i Kent gått gått til det skritt å legge nyren ut på det nettbaserte auksjonsstedet ebay. Der har den ifølge BBC News Online ventet på bud i en uke. Budet må være på minimum 50.000 pund. Pengene skal gå til en behandling som kan lære den celebral parese-rammede datteren Alice (6) å gå.

- Lav pris

- Jeg kan overleve med en nyre. Det er en lav pris å betale for å se min lille jente ta sine første skritt, sier Randall, ifølge BBC.

Ifølge Randall har han og Alices mor Jennifer Stanbury (44) allerede brukt 30.000 pund på en ny type behandling, som de håper kan hjelpe datteren. Men de trenger mer.

Ikke første gang

På auksjonsstedet garanteres nyren å komme fra en «ikke-røykende mann som kun drikker i sosiale anledninger, og som er ved god helse».

Men budene er foreløpig uteblitt - og Randall risikerer straff. Å selge organer er ulovlig i de fleste land.

Ifølge en talsmann fra helsedepartementet blir det opp til politiet å foreta seg noe i sakens anledning.

- Handel med mennesklige organer er ulovlige og vil fortsette å være det, sier helseminister Rosie Winterton, ifølge BBC.

Det er ikke første gang en nyre er blitt forsøkt auksjonert bort på ebay. Sist - i 1999 - kom budene opp i 5.7 millioner før selskapet avsluttet salget. Ifølge selskapets talsmann den gang, brøt annonsøren selskapets policy ved å tilby kroppsdeler.

IKKE FØRSTE GANG: Det er ikke første gang en nyre er blitt forsøkt auksjonert bort på Ebay. I 1999 kom budene opp i 5.7 millioner før selskapet avsluttet salget. Ifølge selskapets talsmann den gang er det selskapets policy å ikke auksjonere bort kroppsdeler.