Auksjonhus på nettet

Auksjoner på internett, som er blitt en stor suksess i USA og Sverige, kommer nå for alvor til Norge. To norske auksjonshus på internett åpner for bud de nærmeste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DinSide Auksjon, et samarbeid mellom nettportalen Scandinavia Online og forbrukertjenesten DinSide, starter opp torsdag. Mandag debuterer konkurrenten E-bud.

De første nettauksjonene i Norge begynte på slutten av fjoråret, gjennom netthandlene Online Club, som la ut til budgivning begrensede varepartier i samarbeid med utvalgte leverandører, og senere også kunsthandlere.

Nå åpnes nettauksjonene for alle.

- DinSide Auksjon blir det første norske auksjonshus på internett som er åpent i begge ender. Vi gir hvem som helst anledning til å selge hva som helst, innenfor lovens rammer, sier redaktør for DinSide, Bernhard Steen, til NTB.

Suksess

Det er denne modellen som er blitt en gigantisk suksess i USA, hvor det mest kjente auksjonshuset eBay siden starten for noen år siden har auksjonert 50 millioner gjenstander. Onsdag hadde eBay 1,6 millioner enkeltauksjoner på gang. På NASDAQ-børsen i New York er eBay verdsatt til cirka 95 milliarder kroner.

- Vi har ingen ambisjoner om å bli rike på dette. I motsetning til auksjonshus som eBay tar vi ingen betaling fra verken kjøper eller selger. Våre inntekter kommer fra annonser, og vi regner med at auksjonene vil øke trafikken på våre sider, sier Steen.

Steen opplyser at både Posten og NSB vil annonsere på auksjonsidene. Når varene er auksjonert, skal de naturligvis fraktes fra selger til kjøper.

Samle troverdighet

Både bedrifter og privatpersoner ventes å opptre som både selger og kjøper. - Bedrifter kan selge ut restlagre til høystbydende, og privatpersoner kan tømme loft og kjellerboder for ting de ikke lenger har bruk for, sier Steen.

Et spesielt potensial ser Steen blant samlere, som gjennom nettauksjoner kan koble sine særinteresser. Som ihuga Stones-fan har Steen selv sikret seg signerte LP-covere til det han kaller «meget gunstig pris» på nettauksjon.

I nettauksjoner hvor kjøper og selger ikke er i fysisk kontakt blir troverdighet ekstra viktig.

DinSide Auksjon oppfordrer derfor sine selgere og kjøpere til å benytte seg av et eget vurderingskjema, slik at senere brukere kan skjekke om selger eller kjøper har oppført seg redelig i tidligere transaksjoner.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer