TILBAKE:  Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi etter at hun møtte Frankrikes utenriksminister Alain Juppe i sitt hjem i Yangon sist søndag. Om kort tid skal utenriksminister Jonas Gahr Støre besøke Myanmar. FOTO:Soe Zeya Tun, REUTERS/SCANPIX.
TILBAKE: Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi etter at hun møtte Frankrikes utenriksminister Alain Juppe i sitt hjem i Yangon sist søndag. Om kort tid skal utenriksminister Jonas Gahr Støre besøke Myanmar. FOTO:Soe Zeya Tun, REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Aung San Suu Kyi (66) stiller til valg

Som kandidat til Myanmars nasjonalforsamling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aung San Suu Kyi (66) registrerte seg som kandidat onsdag i suppleringsvalget 1. april til nasjonalforsamlingen i Myanmar (Burma).

Suu Kyis parti, Den nasjonale demokratiliga, ble fratatt statusen som politisk parti da det boikottet valget i 2010, men har nå fått tillatelse til å delta i politikken igjen.

Suu Kyi ble løslatt fra husarrest noen dager etter valget i 2010.

I tida etter valget har en ny sivil regjering i Myanmar gjennomført en rekke reformer, og landet ser ut til å bevege seg i en demokratisk retning.

Våpenhvile etter 63 år I forrige ukene inngikk hæren våpenhvile med karen-folket i øst etter 63 år med geriljakrig.

Før helgen ble også ytterligere drøy 600 politiske fanger sluppet fri fra fengsel.

Norge var blant de første landene som opphevet de strengeste sanksjonene mot landet, som ble styrt av et militærdiktatur fra 1992, etter våpenhvilen og det siste frislippet av politiske fanger.

For to uker siden fikk den tidligere britiske kolonien offisielt besøk av en utenriksminister i Storbritannia for første gang siden 1955.

Suu Kyi fikk Nobels fredspris i 1991 for sin innsats for demokrati og menneskerettigheter.

(NTB-AFP/Dagbladet).


 FORBUDT BILDE:  Fram til i går var et slikt bilde forbudt å publisere i Myanmar. Etter våpenhvileavtalen for noen dager siden, er det ikke lenger restriksjoner på å vise karen-folket i arbeid. Det udaterte bildet ble publisert ble publisert gjennom de internasjonale bildebyråene tirsdag. FOTO: FREE BURMA RANGERS/EPA/SCANPIX.
FORBUDT BILDE: Fram til i går var et slikt bilde forbudt å publisere i Myanmar. Etter våpenhvileavtalen for noen dager siden, er det ikke lenger restriksjoner på å vise karen-folket i arbeid. Det udaterte bildet ble publisert ble publisert gjennom de internasjonale bildebyråene tirsdag. FOTO: FREE BURMA RANGERS/EPA/SCANPIX. Vis mer