Aung San Suu Kyi blir utenriksminister

Klart tirsdag.

DE VALGTE SJEFENE:  Aung San Suu Kyis nære medarbeuder Htin Kyaw er allerede utpekt til presiednet i Myanmar, og nå er det klart at Aung San Suu Kyi for en av ministerpostene. Foto: Aung Shine Oo, AP/NTB Scanpix.
DE VALGTE SJEFENE: Aung San Suu Kyis nære medarbeuder Htin Kyaw er allerede utpekt til presiednet i Myanmar, og nå er det klart at Aung San Suu Kyi for en av ministerpostene. Foto: Aung Shine Oo, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aung San Suu Kyi er utnevnt til Myanmars nye utenriksminister.

Det opplyser Suu Kys parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD) til nyhetsbyrået AFP. Det har lenge vært usikkert om Su Kyi ønsket å ha en ministerpost, men tirsdag morgen ble det gjort kjent for nasjonalforsamlingen at den tidligere fredsprisvinneren er en av 18 kandidater til ministerposter på listen til presidenten.

Tirsdag ettermiddag kom beskjeden om at Aung San Suu Kyi blir Myanmars nye utenriksminister.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters var valgvinneren aktuell for ministerpost i en av disse fire departementene: utenriks, presidentens kontor, utdanning og elektrisitet/energi.

Suu Kys parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD) gikk seirende ut av valget i november, men fredsprisvinneren har ikke hatt mulighet til å bli president siden hun har vært gift med en utlending. Hennes to sønner er britiske, og det er også hennes avdøde ektemann, den britiske akademikeren Michael Aris.

Men forhandlingene med de militære, som har 25 prosent av delegatene i nasjonalforsamlingen utenom valgkvoten, har avdekket at hun allikevel kunne komme i sterk posisjon i den nye regjeringen - som en indirekte president.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer