Aung San Suu Kyi er urolig for framtida

Jonas Gahr Støre ga fredsprisvinneren råd på veien videre.

MØTTE STØRE: - Vi snakket om Norge og Burmas politiske samarbeid, var alt Aung San Suu Kyi ville si til pressen da hun forlot Utenriksdepartemenetet etter sitt lengre møte med Jonas Gahr Støre i formiddag. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton
MØTTE STØRE: - Vi snakket om Norge og Burmas politiske samarbeid, var alt Aung San Suu Kyi ville si til pressen da hun forlot Utenriksdepartemenetet etter sitt lengre møte med Jonas Gahr Støre i formiddag. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aung San Suu Kyi hadde i dag et lengre møte med utenriksminister Jonas Gahr Støre. Etter møtet vinket hun glad og fornøyd til oppmøtt presse og svarte kort at hun og utenriksministeren hadde snakket om Norges og Burmas politiske samarbeid.

- Populær Det var tydelig at Støres møte med Aung San Suu Kyi gjorde inntrykk på den norske utenriksministeren. Tidligere har han vært på besøk i fredsprisvinnerens eget hjem.

- Jeg sa til henne at hun må ta til seg denne mottakelsen. Det er en anerkjennelse for henne, men også for hennes folk og hennes land. Så går jeg ut fra at lederne i Myanmar vet hvor populær hun er ute. Hvis dette kommer som en overraskelse på dem, er det på tide at den nå kommer, så de kan ta dette inn over seg, sier han og legger til:

- Så får vi håpe at hun har klokskap til å spille på dette på en måte som ikke gjør hennes egen rolle vanskeligere. Det tror jeg hun har.

Norge skal hjelpe Det store spørsmålet etter møtet var derfor hvordan Norge skal hjelpe Aung San Suu Kyi i hennes kamp for demokrati i Burma.

- I forhold til henne leger vi vekt på at hun er en person med en historisk rolle og posisjon. Hun har et spesielt forhold til Norge gjennom Raftoprisen og Nobelprisen. Men i forhold til den politiske situasjonen i Myanmar (myndighetenes navn på Burma red. anm.) er hun del av opposisjonen som består av flere deler, og av myndighetene, sier Støre til Dagbladet etter møtet med Suu Kyi tidligere i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer