- Aung San Suu Kyi løslates om få timer

Demokratiheltinna har sittet fengslet 15 av de 21 siste åra, etter at hun vant valget i Burma.

HÅPER: Win Tin, en av lederne i Aung San Suu Kyis demokratiske parti, taler til presse og demonstranter i dag. Suu Kyis advokat regner med at hun løslates i løpet av få timer. Foto: EPA
HÅPER: Win Tin, en av lederne i Aung San Suu Kyis demokratiske parti, taler til presse og demonstranter i dag. Suu Kyis advokat regner med at hun løslates i løpet av få timer. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ryktes det at lederne i militærdiktaturet signerte løslatelsespapirene til Aung San Suu Kyi. Fredsprisvinneren fra 1991 har sittet fengslet i husarrest 15 av de 21 siste åra, etter at hun vant valget i 1990.

Forrige helg ble det for første gang siden 1990 avholdt valg i Burma, men denne gangen var valget rigget av de militære lederne. I flere områder der militærdiktaturet står svakt, ble det ikke avholdt valg, mens i andre områder ble velger truet til å stemme.

Suu Kyis parti, Nasjonal demokratisk kraft (NDK), boikottet valget, siden deres leder fortsatt sitter fengslet.

- Forventer løslatelse i kveld I dag kan imidlertid husarresten være over, hundrevis av støttespillere har samlet seg i Rangoon i påvente av at Burmas symbol på demokrati og frihet skal slippes løs.

- Vi vet ikke nøyaktig når hun slippes fri, men vi forventer at det vil skje i kveld, sier Nyan Win, en av Suu Kyis advokater, til CNN.

Burma ligger fem og en halv time foran Norge, dermed er klokka 15.30 lokal tid når denne artikkelen skrives.

Gjennomføringen av det ufrie valget forrige helg, kan ironisk nok være det som fører til hennes løslatelse, siden hun ikke lenger har «vunnet» det siste valget i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer