Myanmars leder Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi støtter fengsling av journalister

Men den tidligere fredsprisvinneren innrømmer at militærets håndtering av rohingya-krisen kunne vært håndtert bedre.

SNAKKER: Myanmars leder Aung San Suu Kyi sier militærets håndtering av rohingya-krisen kunne vært håndtert bedre, men støtter dommen mot Reuters-journalistene. Foto: Hein Htet/Pool Photo via AP
SNAKKER: Myanmars leder Aung San Suu Kyi sier militærets håndtering av rohingya-krisen kunne vært håndtert bedre, men støtter dommen mot Reuters-journalistene. Foto: Hein Htet/Pool Photo via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Myanmars leder Aung San Suu Kyi sier militærets håndtering av rohingya-krisen kunne vært håndtert bedre, men støtter dommen mot Reuters-journalistene.

– Det er selvfølgelig måter, i etterpåklokskapens lys, situasjonen kunne vært håndtert bedre, sa Suu Kyi i en tale under Verdens økonomiske forum i Hanoi onsdag.

Over 700.000 rohingyaer flyktet for et år siden til Bangladesh fra den vestlige delstaten Rakhine i Myanmar etter at hæren iverksatte en brutal militæraksjon i området.

Hæren anklages for massevoldtekt, massedrap, og for å ha satt fyr på hele rohingya-landsbyer under den brutale aksjonen.

– Men vi mener at for å opprettholde langsiktig sikkerhet og stabilitet må vi opptre rimelig overfor alle sider. Vi kan ikke velge hvem som skal være beskyttet av loven, sa hun videre ifølge Reuters.

Støtter Reuters-journalistenes dom

Den myanmarske lederen tok også muligheten til å bryte stillheten om de to Reuters-journalistene som nylig ble dømt til sju års fengsel for å være i besittelse av hemmeligstemplede dokumenter med statshemmeligheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer