STILLER TIL VALG: Demokratiforkjemper og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi ønsker å stille i det kommende suppleringsvalget til nasjonalforsamlingen i Burma. Foto: REUTERS/Soe Zeya Tun/SCANPIX
STILLER TIL VALG: Demokratiforkjemper og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi ønsker å stille i det kommende suppleringsvalget til nasjonalforsamlingen i Burma. Foto: REUTERS/Soe Zeya Tun/SCANPIXVis mer

Aung San Suu Kyi vil stille til valg

Første gang siden 1990.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratiforkjemper og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi ønsker å stille i det kommende suppleringsvalget til nasjonalforsamlingen i Burma.

Det opplyser Nyan Win i Aung San Suu Kyis parti Den nasjonale demokratiliga (NLD).

- Men det er for tidlig å si hvilken krets hun vil stille i, sier han.

Kunngjøringen kommer etter at NLD fredag gikk inn for å registrere seg som parti foran det kommende suppleringsvalget. NLD ble i fjor offisielt oppløst av det daværende militærregimet i Burma på grunn av at partiet boikottet valget det året.

Siden den gang er valgloven endret slik at man kan stille til valg selv om man er tidligere straffedømt, slik Aung San Suu Kyi er. Hun har sittet i fangenskap i 15 av de siste 21 årene, men ble i fjor satt fri fra husarrest.

Det vil være første gang Suu Kyi stiller til valg siden 1990. Den gang vant hun valget, men militærregimet nektet å gi fra seg makten i landet.

(NTB)