Aure avviser kritikken

Justisminister Aud-Inger Aure og visepolitimester Sveinung Sponheim ved Oslo politikammer avviser all kritikk. - Så langt jeg kjenner saken, ser jeg ingen betenkeligheter med politiets fremgangsmåte. Man pågrep en person som ikke fysisk satt i kirka, og som skal sendes ut av landet, sier Aure.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisministeren opprettholder sitt standpunkt om ikke å gå inn i en kirke å hente ut kirkeasylanter.

- Det kommer ikke på tale å bryte kirkefreden, som er knyttet til selve kirkehuset. Etter det jeg har forstått, var ikke Ali Roberto fysisk inne i kirka da han ble pågrepet. Dermed har vi ikke gått inn i et kirkeasyl, sier Aure til Dagbladet.

Ali må ut

Justisministeren gir ikke et fnugg av håp for alle dem som mener at Ali Roberto må få bli i Norge.

- Jeg har personlig satt meg godt inn i saken, og jeg har kommet frem til at han ikke har et beskyttelsesbehov. Saken er også anket flere ganger, og har også vært oppe i Oslo byrett. Personene i miljøet rundt 17-åringen vil fremstille saken på en verst mulig måte. Men Ali Roberto motsatte seg pågripelse, og derfor måtte politiet ta forholdsregler, sier Aure.

Også visepolitimester Sveinung Sponheim ved Oslo politikammer avviser kritikken.

- Vi har gjort jobben vår. Pågripelsen skjedde i forståelse med Justisdepartementet. Og det blir jo et definisjonsspørsmål om hva som er kirkens område. Vi effektiviserer nå vedtaket om uttransportering, sier Sponheim.