Aure gir Hagen skylda

I går sto Carl I. Hagen og hans innvandrerfiendtlige Frp-politikere nærmest i kø for å stille spørsmål ved regjeringens flyktningpolitikk. En hardt presset justisminister, Aud-Inger Aure, ga imidlertid Frp skylda for at det er kommet «gale signaler om konsekvensen av en oppmyking av asylkriteriene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er åpen for at det kan ha kommet ut et annet budskap enn det som i realiteten er sendt. Men andre må også ta en stor del av ansvaret for at det er kommet gale signaler om konsekvensen av en oppmyking av asylkriteriene, sa Aure - med klar adresse til Fremskrittspartiet. Hagen reagerer sterkt på Aures utspill.

Justisministerens tvetydige uttalelser kom etter at hun hadde vært utsatt for et beinhardt press i Stortingets såkalte muntlige spørretime i går. Carl I. Hagen og hans innvandrerfiendtlige partivenner Øystein Hedstrøm, Jan Simonsen og Vidar Kleppe var på hugget for å stille spørsmål ved regjeringens flyktningpolitikk. Sammen med Høyre mener Frp at regjeringen snarest må innføre visumplikt for flyktninger fra Kroatia.

Vanskelig

Når justisminister Aud-Inger Aure (KrF) legger skylda på Frp, pådrar hun seg et betydelig forklaringsproblem. I sentrumserklæringen slår Sp, KrF og Venstre entydig fast at de går inn for en mer liberal praktisering av asyl- og flyktningpolitikken. Der heter det følgende: «Det er nødvendig å ha et regelverk som sikrer kontroll over innvandringen til Norge. Men praktiseringen av regelverket må være mer human og rettferdig. Behovet for å kontrollere innvandring må ikke gå på bekostning av Norges plikt til å ta sin del av ansvaret for mennesker på flukt.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer