Aure: Kortvokste samer kan bli politi

Det er ingenting i veien for at kortvokste samer kan blitt opptatt ved politihøyskolen. Det er ikke krav om minstehøyde i opptaksreglene, sa justisminister Aud-Inger Aure i Stortingets spørretime i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er derfor ingen formelle krav å oppheve, sa hun i sitt svar til Ane Sofie Tømmerås (Ap), som ville vite om justisministeren ville oppheve kravet om en bestemt minstehøyde for å bli politi.

Til tross for at det ikke er noe formelt krav om minstehøyde, har likevel opptaksnemnda lagt seg på en linje hvor de har satt høydekrav fordi det har vært mange kvalifiserte søkere til skolen.

- Nemnda har imidlertid full mulighet til å ta inn kvalifiserte søkere som ikke fyller kravet til høyde, sa Aure.

Spørsmålet om høyde ble aktualisert da samiske søkere ikke kom inn ved politihøyskolen.

I spørretimen sa Aure at alle søkere som behersket samisk språk, og som oppfylte de formelle krav, ble innkalt til opptaksprøver i 1997 uansett poengsum eller høyde. Det samme har skjedd i år.

- En av de mannlige søkerne er 168 cm. høy. Ved politihøyskolen i Bodø er det for tiden tre studenter som behersker samisk språk og har samisk bakgrunn, sa justisministeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer