Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aure lytter til legen

- Jeg treffer min egen avgjørelse etter å ha snakket med legen. Foreløpig koker det ned til om jeg er frisk nok til å gå tilbake til jobben eller om sykmeldingen må forlenges, sier justisminister Aud-Inger Aure (KrF).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aure skal til kontroll i morgen hos sin behandlende lege, professor Rolf Nyberg-Hansen, ved Rikshospitalet. Justisministeren har vært sykmeldt siden 21. janaur etter at hun ble rammet av et hjerneinfarkt.

Nyberg-Nilsen vil ikke kommentere om det er sannsynlig at Aure fortsetter som justisminister.

- Vil gjerne

- Jeg har lyst til å komme tilbake til den spennende jobben det er å være justisminister. Infarktet har ikke skadet meg på noen måte, så sånn sett er det ikke noe i veien. Men legen og jeg skal drøfte mange sider av saken og hans ord vil bli avgjørende for min beslutning, sier Aure.

Etter legebesøket skal Aure møte statsminister Kjell Magne Bondevik for å orientere ham om situasjonen. Bondevik har besøkt Aure to ganger siden hun ble syk, sist for halvannen uke siden.

Ifølge Aure vil Bondevik svært gjerne ha henne tilbake som justisminister, men han vil ikke legge noe press på henne. Avgjørelsen om hun kommer tilbake eller ikke, vil være hennes egen. Den vil bli tatt etter råd fra legen. Også Aures familie mener legens råd må få avgjøre.

- Ikke så dårlig

- Jeg har aldri følt meg så dårlig som enkelte har sagt jeg var. I tillegg har jeg hatt grei og fin fremgang og føler meg ganske sterk. Hvor mye det betyr her jeg går hjemme og koser meg, er jeg ikke sikker på, sier Aure.

Da justisministeren ble syk, sendte Statsministerens kontor ut en pressemelding om at hun hadde hatt en mindre forstyrrelse av blodforsyningen til hjernen. Aure ble innlagt på Rikshospitalet og reiste en knapp uke senere hjem til Kristiansund.

Hun er behandlet med blodfortynnende medikamenter og har også endret noen av de andre medisinene hun bruker.

- Jeg ser fram til besøket hos legen. Det er mye jeg gjerne vil ta opp med ham. Det skal bli godt å få svar på de spørsmålene jeg har, sier Aure.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media