Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aure må snu

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Striden om Datatilsynet er blitt en het potet for regjeringen. Statsråden har varslet at hun vil delegere mer myndighet fra departementet til Datatilsynets styre i strid med den praksis som har eksistert i de 17 åra siden tilsynet ble opprettet. Det som er det politiske poenget i dette, er ikke bare at Datatilsynet og dets direktør dermed vil bli vingeklippet og underlagt departementets og styrets instruks. Det er også i strid med sentrumspartienes holdning slik den kom til uttrykk i Voksenåsen-erklæringen. Høyst sannsynlig er statsråden heller ikke på linje med stortingsflertallet.
  • Statsråd Aure har så langt prøvd å gjøre dette til et formuleringsspørsmål uten reelt innhold. Reaksjonene i det politiske miljø har vist at det er en feilvurdering. Hun bør derfor skifte standpunkt og komme på linje med flertallet både i regjeringen og i Stortinget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!