Aure nekter å kommentere

Justisminister Aud-Inger Aure ønsket ikke mandag å kommentere at Sveinung Rødseth nå er frikjent av Frostating lagmannsrett for legemsfornærmelse mot sin datter Therese i 1981.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blir Rødseth frikjent i ettermiddag?

- Statsråden ønsker ikke at hennes synspunkter på Rødseth-saken, og eventuelle kommentarer til adgangen til gjenopptakelse av straffesaker, skal knyttes til den aktuelle domsavsigelsen, sier departementets informasjonssjef Dagfinn Aanonsen til NTB.

Fra flere hold er det pekt på at gjenopptakelse av straffesaker kan være ensbetydende med frifinnelse. Aanonsen sier at departementet holder et øye med de erfaringene man høster med lovendringen fra 1993. Men en eventuell endring kan ikke bare baseres på én sak, mener departementet.

Statsråd Aure skrev som jusstudent i 1993 en særavhandling om Rødseth-saken, der hun tok Rødseth til forsvar. Hun var også veldig skuffet over politiets arbeid i saken. For noe over en måned siden gjentok hun i TV 2 at hun mente Rødseth i 1982 ble uskyldig dømt for å ha mishandlet sin fem måneder gamle datter, og at han derfor ble utsatt for et justismord.