Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aure ønsker ikke visumplikt nå

Justisminister Aud-Inger Aure vil ennå ikke innføre visumplikt for kroatiske statsborgere, men hun understreker at situasjonen følges dag for dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi velger å avvente situasjonen. Kroatia er et land vi har anerkjent som stat og har inngått avtaler om visumfrihet med. Det er såpass drastisk å gå tilbake på det at jeg vil vurdere situasjonen over lengre tid før jeg trekker en konklusjon, sier Aure til NTB.

- Hvis stortingsflertallet forlanger visumplikt, skal vi selvfølgelig forholde oss til det. Men da går jeg ut fra at stortingsflertallet også har satt seg inn i alle sider av dette, framholder hun.

Tirsdag formiddag vil Frp-formannen Carl I. Hagen overlevere forslag om å innføre visumplikt for alle fra Kroatia, samt foreslå at forslaget blir behandlet samme dag.

- Asylsøkerne lures

Hagen mener at Stortinget må pålegge visumplikt fordi regjeringen etter hans mening «mangler total handlekraft og viser mangel på fornuft».

Aure avviser at regjeringen lurer noen:

- Såkalte økonomiske flyktninger får ikke opphold i Norge. Det må de selv ta konsekvensen av. Jeg anbefaler ingen å gå i kirkeasyl og kommer sikkert ikke til å gi verken amnesti eller fordeler for folk som sitter i kirkeasyl, understreker hun.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!