Aure står fast på utvisning

Justisminister Aud-Inger Aure (KrF) står fast på at det var riktig å utvise iraneren Ali Roberto Kholgh Mozaffar. - Alle forhold som kritikerne har fremført er vurdert før beslutningen ble truffet, i tillegg til en del andre forhold som dels er taushetsbelagte, sier Aure til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noe forsinket kom justisministeren til Regjeringskvartalet i ettermiddag. Der møtte hun et stort oppmøtt pressekorps, en rekke demonstranter og Alis verge.

I NRK radio forsvarte Aure beslutningen om å sende Ali Roberto Kholgh Mozaffar ut av landet.

- Vi som representerer myndighetene, må vurdere beskyttelsesbehovet - og vi må ha en likebehandling. Denne saken har vi behandlet fem ganger og dette kaller jeg en grundig behandling, sa justisministeren til NRK. Hun mener at Ali ikke har noe å frykte i sitt hjemland.

Rede til å ta kritikk

I kveld skal justisministeren delta i Stortingets debatt om oppmykingen av kriteriene for å få asyl i Norge. Hun vil ikke komme inn på Ali-saken i innlegget sitt, men er forberedt på å svare på konkrete spørsmål.

- Jeg er rede til å ta kritikk, men jeg ønsker gjerne litt mindre skråsikkerhet fra de som ikke kjenner saken ordentlig, sa Aure til NRK radios reporter.

Justisministeren skal i tillegg delta i Stortingets spontane spørretime onsdag og regner med at saken på nytt kan komme opp der.

Til nå har bare Fremskrittspartiet uttrykt støtte til regjeringens beslutning om å utvise Ali Roberto Kholgh Mozaffar. Aure vil ikke si at Frp-støtten oppleves som ubehagelig.

- Jeg registrerer at når man administrerer flyktninge- og asylpolitikken, får man støtte fra ulike hold, avhengig av de forskjellige sakene, sier Aure.

- Ikke i fare

Ali Roberto Kholgh Mozaffar skal i dag hatt en telefonsamtale med Carl Schiøtz Wibye, som er Chargé d`affaire ved den norske ambassaden i Teheran. Schiøtz Wibye sa til NRK Dagsrevyen at det er liten grunn til å tro at Ali nå er utsatt for fare i Iran.

- Ut i fra telefon samtalen, er det ingenting som skulle tyde på at han er i fare. Det er for eksempel lite trolig at han får ringe meg hvis han er fengslet av iranske myndigheter, sa Schiøtz Wibye til NRK Dagsrevyen.

(Dagbladet :på nettet/NTB)