Aure vil stoppe trusler mot politi og vitner

Justisminister Aud-Inger Aure lover strakstiltak for å hindre at politifolk og vitner blir truet og trakassert av kriminelle. Hun vil også vurdere lovendringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingene fra politiet i Oslo om at politifolk og vitner lever i konstant frykt etter drapstrusler fra hardbarkede kriminelle, uroer statsråden.

- Forholdene er tydelig forverret den siste tiden, og må tas på alvor. Denne saken skal jeg vie den største oppmerksomhet. Justisdepartementet må vurdere om regelverket er godt nok, og om regelverket fungerer, sier Aure til NTB.

Politiet i Oslo har den siste tiden hatt møter med medlemmer i Stortingets justiskomité for å rette søkelyset på de uholdbare forholdene politifolk jobber og lever under, ifølge VG.

Nå arbeider ledelsen ved Oslo politikammer med en liste over tiltak som kan verne om egne tjenstemenn og politikilder.

- Vi ser at våre tjenstemenn stadig oftere blir truet på livet slik at vi er nødt til å beskytte dem. Situasjonen er nå så ille at politifolk må bringes til jobb med eskorte. Truslene ødelegger livskvaliteten for dem og deres familie, sier Oslos kriminalsjef Roger Andresen til NTB.

Justisministeren ble varslet om forholdene i en skriftlig redegjørelse til departementet. Aure lover strakstiltak for å lette trykket.
(NTB)