Aure vil stramme inn våpenloven

Justisminister Aud-Inger Aure vil ha en grundig gjennomgang av våpenloven sett i lys av den tragiske hendelsen på Helgeland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hun skal også til å dra til Helgeland, kom det fram i et intervju med Aure i en ekstrasending på NRK TV.

- Dette er dypt tragisk og mine tanker går til familien, pårørende, venner og kolleger av de drepte, sa en beveget justisminister. Hun varsler nå at departementet vil se nøye på våpenloven.

- En innstramming i hvem som kan eie og bruke våpen vil nok hjelpe, mente Aure. Utover dagen vil hun og kollegene i Justisdepartementet sette seg inn i saken.

- Deretter vil vi se hva vi gjør videre. Akkurat nå er det familien og pårørende jeg er mest opptatt av, sa justisministeren.

Samtale med helseministeren

Justisministeren fikk spørsmål om hun nå synes det var naturlig å få et nytt Reitgjerde:

- Vi har planer om å bygge en fengselsavdeling i forbindelse med kretsfengselet i Trondheim - med mulighet til å ta seg av psykiatriske pasienter som det her er snakk om, sa Aure. Hun varslet at det vil komme penger til prosjektet i forbindelse med '99-budsjettet.

- En samtale mellom helseministeren og meg meg vil være naturlig, sa Aure.

Justisminister Aud Inger Aure.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer