Aurora får millioner etter sykehustabbe

Hygienesvikt ved barneavdelingen fikk katastrofalt utfall for lille Aurora Lillian Polle (1). Hun ble ødelagt for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): - Penger kan ikke gi oss ei frisk Aurora tilbake. Men hun er engelen vår, og nå får vi muligheten til å legge forholdene til rette og gi henne et mer verdig liv, sier foreldrene, Rita og Ivar Polle fra Malangseidet i Balsfjord.

Familiens advokat Hilde Gundersen tror Aurora kan få opptil sju millioner kroner fra Norsk Pasientskadeerstatning (NP), etter at sekretariatet i NP nå har gitt familien medhold i at sykehuset kan lastes for Auroras skader.

Aurora ble født ni uker for tidlig, hun kom til verden ved keisersnitt 16. august i fjor.

Svikt i hygienerutinene - smitte via helsepersonellets hender - ved barneavdelingen på Universitetssykehuset i Nord-Norge førte til at Aurora pådro seg bakterien streptokokk B. Det medførte blodforgiftning og alvorlig hjernehinnebetennelse. Jenta svevde mellom liv og død, men overlevde så vidt.

- Hun var i sine første fire leveuker helt velfungerende. Hun var frisk og klar til å dra hjem da hun ble smittet, sier pappa Ivar Polle.

Multihandikap

Sykehusinfeksjonen fikk store følger for den vesle jenta. Aurora er i dag multihandikappet og har i en alder av ett år allerede en rekke diagnoser: Epilepsi, atopisk eksem, astma, cerebral parese, sterk synshemming, lavt stoffskifte, samt at temperatursenteret i hjernen er skadet, slik at hun ikke kan oppholde seg ute om vinteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer