Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Auschwitz, hva er det?

Seks av ti unge briter vet ikke noe om massemordet av millioner mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I forbindelse med 60-års markeringen av konsenstrasjonsleiren Auschwitz, skal BBC vise en serie om leiren hvor millioner av jøder endte sine dager under 2. verdenskrig.

BBC har gjennomført en spørreundersøkelse for å finne ut hva briter vet om helvetesleiren i Polen. Men mange har aldri hørt om den, selv kanskje så mange som tre millioner mennesker ble drept i leiren, hovedsaklig ved gassing.

- Vi er svært overrasket over funnene i vår undersøkelse, sier Laurence Rees som er produsent for TV-serien, ifølge Reuters.

45 prosent av de spurte svarte at de ikke hadde hørt om Auschwitz. Det var flest uvitende kvinner og unge under 35 år.

Til tross for Oscar-filmsuksesser de siste årene som Schindlers Liste og Livet Er Herlig hadde ikke seks av ti under 35 år hørt om konsentrasjonsleiren.

4000 mennesker over 16 år var blitt spurt i undersøkelsen.

HISTORISK STED:</B> Hvert år besøker titusenvis av mennesker Auschwitz i Polen. I sommer var det engelske fotballlandslaget i leiren, men selv med stor pressedekning er det mange briter som ikke har hørt om leiren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media