Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Auschwitz-museet lanserer nettside på arabisk og farsi

Vil nå ut til flere besøkende og mennesker som benekter Holocaust.

MUSLIMSK BESØK: BIldet er tatt i mai 2013 og viser en muslimsk delegasjon som besøker museet der en million mennesker, hovedsaklig jøder, ble drept under andre verdenskrig. Nå vil museet nå ut til arabere og muslimer med informasjon på deres egne språk. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP
MUSLIMSK BESØK: BIldet er tatt i mai 2013 og viser en muslimsk delegasjon som besøker museet der en million mennesker, hovedsaklig jøder, ble drept under andre verdenskrig. Nå vil museet nå ut til arabere og muslimer med informasjon på deres egne språk. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsker å få i tale folk som ofte har lite kjennskap til dette temaet, eller som til og med har revisjonistiske synspunkter, sier museets talsmann, Pawel Sawicki.

Han sier programmet er nødvendig fordi få mennesker fra arabiske land besøker museet som befinner seg i dødsleiren Auschwitz-Birkenau.

Tyskerne opprettet leiren i en tidligere polsk militærleir i byen Oswiecim, eller Auschwitz på tysk, etter angrepet på Polen i 1939.

Leiren der 1 million jøder ble myrdet mellom 1940 og 1945, er blitt et symbol på nazistenes folkemord på jødene. 100 000 andre, blant dem ikke-jødiske polakker, sovjetiske krigsfanger, sigøynere og motstandsfolk ble også drept i leiren.

Auschwitz-museet har siden 2010 hatt opplysningsprogrammer på nett på engelsk og polsk. I tillegg til arabisk og det iranske språket farsi ble det mandag også startet nettbaserte programmer på spansk og portugisisk.

UTVELGELSEN: NAzistene valgte hvem som skulle drepes i gasskamrene og hvem som skulle utføre svært hardt arbeid i konsentrasjonsleirene på togplattformen i Oswiecim, rett utenfor Auschwitz-Birkenau utryddelsesleir. Foto: YAD VASHEM ARCHIVES/AFP
UTVELGELSEN: NAzistene valgte hvem som skulle drepes i gasskamrene og hvem som skulle utføre svært hardt arbeid i konsentrasjonsleirene på togplattformen i Oswiecim, rett utenfor Auschwitz-Birkenau utryddelsesleir. Foto: YAD VASHEM ARCHIVES/AFP Vis mer
Hele Norges coronakart