Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Austbø-dømte anker livstidsdommen

TRONDHEIM (Dagbladet): Dag Helge Rønning anker dommen på 21 års fengsel for overlagt drap på lensmann Sigurd Wang og lensmannsførstebetjent Trond Kirkeby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ANKER: - Vi mener at retten tar feil på flere sentrale punkter, sa advokat Øystein Skogrand til Dagbladet da han i formiddag hadde fått studert dommen.

- Vi mener at retten tar feil på flere sentrale punkter. Det gjelder særlig spørsmålet om tilregnelighet. Retten ansvarliggjør Rønning alt for mye i forhold til medikamentbruk, sier advokat Øystein Skogrand til Dagbladet.

Millionerstatning

Dag Helge Rønning er også dømt til å betale 1,4 millioner kroner i erstatning og oppreisning til de to politimennenes etterlatte.

Trolig blir det ny behandling av politidrapssaken i lagsmannretten allerede i løpet av våren.

Den drapsdømte Dag Helge Rønning oppholder seg i Trondheim kretsfengsel. Han ønsker ikke besøk av pressen i dag, i forbindelse med at dommen er blitt kjent.

- Han var svært spent på utfallet. Vi hadde forberedt ham på det verst tenkelige, sier advokat Øystein Skogrand.

Sto fram offentlig

Det vakte oppsikt da tiltalte Dag Helge Rønning valgte å stå fram offentlig, under straffesaken i herredsretten.

- Dette angrer han ikke på i dag, det gjør han ikke, sier advokat Øystein Skogrand.

Drapene på de to polititjenestemennene skjedde under en politiaksjon på øya Austbø på Helgeland i Nordland, natt til onsdag 11. mars i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media