Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Austin (16) overlevde sin andre flystyrt

Men faren og stemoren døde i ulykken i Michigan fredag.

STYRTET INN I EN GARASJE: Småflyet styrtet inn i en garasje i nærheten av flyplassen. Foto: AP Photo/The Petoskey News-Review, Heather Lockwood/Scanpix
STYRTET INN I EN GARASJE: Småflyet styrtet inn i en garasje i nærheten av flyplassen. Foto: AP Photo/The Petoskey News-Review, Heather Lockwood/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag krasjet småflyet som Stephen Hatch (46), kona hans Kim (44) og sønnen Austin (16) satt i inn i en garasje i nærheten av flyplassen i Charlevoix i Michigan i USA. Stephen og Kim døde, mens Austin overlevde. Han er hardt skadet, og tilstanden er ifølge nyhetsbyrået AP kritisk.

Det er andre gang den 16 år gamle gutten overlever en flykrasj, melder flere amerikanske medier, blant annet lokalavisa Petoskey News.

Overlevde krasj i 2003 Stephen Hatchs daværende kone Julie og Austins to søsken Lindsay (11) og Ian (5) omkom i en småflyulykke i september 2003. Stephen og Austin, som den gang var 8 år, overlevde.

- Austin satt i forsetet og Stephen klarte å få tak i ham og kaste ham ut av det brennende flyet. Men det brant så kraftig at han ikke klarte å redde kona og de to andre barna som satt bak, sier David Bojrab, en nær venn og kollega av Stephen Hatch, til AP.

National Transportation Safety Board konkluderte med at flyet den gang gikk tom for drivstoff. Hatch har forklart til Bojrab at den feilkalkulerte drivstoffmengden skyldtes en feil med instrumentene. Hatch var lege, men småflyene var hans store lidenskap.

Lovende basketspiller Austin Hatch er en svært lovende basketspiller, og han hadde allerede fått oppmerksomhet på delstatsnivå i Indiana.

- Han snakket aldri om den forrige ulykka. Jeg er sikker på at han bar det med seg på innsida, sier Dan Kline, 16-åringens baskettrener, ifølge AP.

Ifølge David Bojrab følte Stephen Hatch seg delvis tvunget til å fortsette med småflyvirksomheten etter ulykka i 2003.

- Han var en sterk forkjemper for flygning og det å lære folk å fly. Jeg tror han følte seg tvunget til å fortsette, sier han.

Familien var på vei fra hjemmet i Fort Wayne i Indiana til sommerhuset deres i Charlevoix i Michigan da flyet deres krasjet.

STYRTET: Årsaken til ulykka er foreløpig uklar. Foto: AP Photo/The Petoskey News-Review, Heather Lockwood/Scanpix
STYRTET: Årsaken til ulykka er foreløpig uklar. Foto: AP Photo/The Petoskey News-Review, Heather Lockwood/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media