Klimaet i endring

- Australia-brannene kan skape katastrofale ødeleggelser

Tre personer omkommet i over 80 pågående brannene. Men til uka kommer hete og voldsomme vinder, og brannvesenet har varslet om «katastrofal fare» for første gang.

KRISE: Brannene som herjer i Australia har krevd minst tre liv, og tvunget tusenvis av mennesker til å evakuere hjemmene sine. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De voldsomme brannene sør-øst på Australia raser nå på tredje dagen. Som om ikke det er nok: Nå viser værvarselet enda høyere temperaturer, lav luftfuktighet og voldsomme vinder i New South Wales-regionen, der Sydney ligger.

Brannvesenet advarer om «katastrofal fare» for første gang noensinne, melder ABC.net.

Kan ikke love hjelp

Folk som bor i områder som kan nås av brannene anbefales nå om å dra fra hjemmene sine og inn til større byer, shoppingsenter eller lignende. Skoler kan bli stengt både mandag og tirsdag.

«Hvis dere er truet av brann, er det ikke sikkert at dere får hjelp», advarer brannvesenet.

1300 brannfolk er nå ute og prøver å slukke de over 80 pågående brannene. Samtidig forbereder de seg på uka som kommer, som kan bli enda verre enn de siste tre dagene.

Tre personer, to eldre kvinner og en mann, er funnet døde i de voldsomme skogbrannene i New South Wales-regionen i Australia. Mer enn 40 personer er også skadd, melder News.com.au.

Nå frykter NSW-brannvesenet at flere kan omkomme. Værvarselet for uka viser temperaturer på langt over 30 grader, med sterke vinder, ifølge værvarselet, melder ABC News. Det kan føre til enda flere branner. Også i området rundt Sydney.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer