Australia får ny forsvarsminister

Skal kunngjøres i dag.

MÅTTE GÅ: Kevin Andrews skal erstattes, og i dag kunngjøres navnet på den som tar over posten. Foto: EPA/TRACEY NEARMY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT/NTB Scanpix
MÅTTE GÅ: Kevin Andrews skal erstattes, og i dag kunngjøres navnet på den som tar over posten. Foto: EPA/TRACEY NEARMY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australias forsvarsminister Kevin Andrews bekrefter at han har måttet forlate regjeringen som følge av at landet har fått ny statsminister. Andrews' etterfølger blir kunngjort senere søndag.

Andrews ble valgt inn i nasjonalforsamlingen i 1991. Posten som forsvarsminister har han hatt i mindre enn ett år.

Den nye statsministeren Malcolm Turnbull skal senere søndag kunngjøre hvem som blir ny forsvarsminister.

Turnbull overtok som statsminister i Australia tirsdag 15. september, dagen etter at han vant over statsminister og partileder Tony Abbott i en hemmelig votering i partiets parlamentsgruppe med 54 mot 44 stemmer. Abbott har vært statsminister siden august 2013.

Både Abbott og Turnbull tilhører det samme partiet, Det liberale partiet, som er et liberalkonservativt parti. Økende misnøye med Abbott gjorde at Turnbull utfordret ham. Det australske arbeiderpartiet har økt sin oppslutning på bekostning av Det liberale partiet. Valget av Turnbull som ny partileder, og dermed også statsminister, kan kunne føre til at partiet er i stand til å tiltrekke seg noen flere velgere.

Turnbull er ventet å snu politikken på flere områder.

- Dette kommer til å bli en ekte liberal regjering, som vil arbeide for frihet, individets rettigheter og markedsøkonomi, sa han tidligere denne uka.

61-åringen er republikaner og har med sin støtte til likekjønnede ekteskap og vilje til å ta drastiske grep i kampen mot klimautslipp lenge vært en torn i øyet for høyresiden i partiet. Samtidig har han scoret høyest i meningsmålinger om hvem som bør være statsminister.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram