Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Australia først ute med å ta passet fra pedofile

Vil hindre at de reiser utenlands og begår nye overgrep. 

<b>UTREISEFORBUD:</b> Australias utenriksminister Julie Bishop vil bekjempe overgrepsturisme mot barn med utreiseforbud.&nbsp;<span style="font-family: inherit; background-color: inherit;">&nbsp;Foto: Aflo / Splash News / NTB Scanpix</span>
UTREISEFORBUD: Australias utenriksminister Julie Bishop vil bekjempe overgrepsturisme mot barn med utreiseforbud.  Foto: Aflo / Splash News / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australia er fornøyd med å være først ute i verden med å innføre de strenge nye lovene. Lovforslaget skal opp for parlamentet i løpet av en måned og vil gjøre det ulovlig for registrerte straffedømte pedofile å forlate eller forsøke å forlate landet. Hensikten er å bekjempe overgrepsturisme rettet mot barn.

– De nye lovene vil forby registrerte overgripere både å forlate Australia og å ha australsk pass, sier utenriksminister Julie Bishop tirsdag.

Hun tilføyer at det i fjor ble registrert at nesten 800 registrerte overgripere reiste ut av Australia. Mange av dem reiste til utviklingsland i Asia. De brøt kravet om at de skal informere politiet når de reiser utenlands. Halvparten av dem er registrert med middels høy eller svært høy risiko for gjentakelse av lovbruddene de er dømt for.

Justisminister Michael Keenan sier lovendringene er den sterkeste innsatsen mot overgrepsturisme noensinne.

Keenan anslår at om lag 20 000 personer vil bli nektet pass, og at det årlig vil legges til 2500 nye personer på lista.

(NTB)

Hele Norges coronakart