Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Australia går inn for store CO2-kutt

25 til 40 prosent ned innen 2020. Se verdens utslipp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australias nye regjering vil stille seg bak forslag om store kutt i industrilandenes CO2-utslipp, melder australske aviser.

Australias delegasjon til klimakonferansen på Bali vil støtte forslag om at industrilandene skal redusere CO2-utslippene med 25 til 40 prosent innen 2020, skriver to aviser torsdag.

Australias nye statsminister Kevin Rudd startet prosessen med å ratifisere Kyotoavtalen som sin første embetshandling etter at han ble tatt i ed mandag. Rudd skal selv delta på høynivådelen av klimakonferansen på Bali neste uke.

EU går inn for forpliktende utslippskutt for industrilandene, og gjentok tirsdag løftet om å kutte utslippene med 30 prosent innen 2020 dersom andre industriland, det vil si USA, også godtar forpliktende mål.

USA er nå det eneste store industrilandet som ikke godtar Kyotoavtalen og avviser bindende mål om kutt i utslipp av klimagasser.

Klimakonferansen på den indonesiske ferieøya Bali skal starte forhandlingene om en ny internasjonal klimaavtale til erstatning for Kyotoavtalen, som utløper i 2012. Framtidige utslippskutt for industriland og hva slags klimaforpliktelser utviklingslandene skal ha blir de vanskeligste sakene i forhandlingene.

(NTB)

USA TILBAKE: Av de store industrilandene er det bare nå USA som ikke anerkjenner Kyotoavtalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media