Australia søker hjem for 57.000 sauer

Australia leter etter et land som er villig til å ta imot 57.000 sauer som er i ferd med å krepere på et skip i Persiabukta. Saudi-Arabia vil ikke ha dem fordi for mange er smittet av virussykdommen munnskurv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipet har den siste tiden ligget i dokk utenfor en havn i De forente arabiske emirater, men skal nå være på vei til en ukjent havn i Midtøsten, ifølge en tjenestemann ved landets landbruksdepartement.

Det er seks uker siden skipet forlot Australia og tre uker siden sauene ble nektet adgang til Saudi-Arabia, hvor kjøperen befinner seg.

- Pakistan har nå fått tilbud om å få dyrene gratis, opplyser Australias fungerende ambassadør i Islamabad, Brett Hackett. Det er ikke kjent om Pakistan vil ta imot tilbudet.

Dyrevernere har protestert kraftig mot det de mener er alvorlig dyremishandling. De hevder at 3.500 dyr allerede er omkommet som følge av den steikende varmen i området. Australske myndigheter h ar varslet at de ikke er villige til å ta sauene tilbake til hjemlandet, fordi reisen er lang og på grunn av strenge karanteneregler.

Den saudiarabiske kjøperen har ikke fått lov til å importere dyrene fordi mer enn 5 prosent av dem skal være smittet av munnskurv, mens australske myndigheter hevder at omfanget av sykdommen er under 0,35 prosent, slik reglene tilsier.

Sauene forlot Australia 5. august og var opprinnelig verdt over 35 millioner kroner.

(NTB-Reuters-AFP)