Australia støtter USA og Storbritannia - tror Russland står bak globalt dataangrep

Opp til 400 australske bedrifter skal være rammet.

SLÅR ALARM: Russland skal ha utført en rekke dataangrep i verden i 2017, ifølge britisk og amerikansk etterretning. De får støtte fra australsk etterretning. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
SLÅR ALARM: Russland skal ha utført en rekke dataangrep i verden i 2017, ifølge britisk og amerikansk etterretning. De får støtte fra australsk etterretning. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hackere, støttet av russiske myndigheter, har infisert millioner av rutere over hele verden, opplyste USA og Storbritannia i en felles uttalelse mandag.

Dataangrepet skal være en del av en spionasjekampanje rettet mot ulike lands myndigheter, bedrifter og kritisk infrastruktur, opplyser etterretningsorganisasjonene i landene, som sier at de har «stor tillit» til rapportene.

Millioner av rutere skal være rammet, og natt til tirsdag ble kjent at opp til 400 australske bedrifter skal være rammet av angrepet.

Kjenner til opplysningene

Det opplyser landets forsvarsminister Marise Payne, skriver australske ABC News.

- Det australske cybersikkerhetssenterert anslår at opp til 400 australske bedrifter har blitt angrepet, men vi tror ikke de har blitt utnyttet av betydning, sier Payne.

Det er foreløpig ikke kjent det samlede antallet bedrifter i verden som har blitt rammet. Ifølge Reuters er det både snakk om privat og offentlig sektor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer