Australia terrorsikter indisk lege

Muhammad Haneef (27) risikerer 15 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Australsk politi har siktet den indiske legen Muhammad Haneef (27) for å ha støttet en terroristorganisasjon, skriver AP.

Inderen ble pågrepet kort tid etter de mislykkede terrorangrepene i London og på flyplassen i Glasgow, og han er den andre personen som blir siktet i saken.

Forrige uke ble en annen lege, Bilal Abdullah, siktet av britisk politi. Politiet mener Abdullah var passasjer i bilen som kjørte inn i en terminal på flyplassen i Glasgow.

Politiet sier de nå etterforsker sammenhengen mellom Haneef og andre mistenkte etter at politiet fant to udetonerte bomber på flyplassen i London 29. juni i år og etter angrepet mot flyplassen i Glasgow dagene etter.

Muhammad Haneef kom til Australia fra Storbritannia i fjor for å jobbe på et sykehus i Sydney. Han ble pågrepet på flyplassen i Brisbane da han var på vei om bord i et fly. Flyet skulle trolig til India via Malaysia, og Haneef hadde bare en enveisbillett.

Han forklarte at han hadde det travelt med å komme seg hjem for å se kona og en nyfødt datter, men politiet tror ikke på Haneefs forklaring.

Haneef er i fjern familie med Kafeel og Sabeel Ahmed, to av de terrormistenkte som sitter arrestert i Storbritannia.

Politiet tror også det er en mulig link mellom Haneef og Bilal Abdullah.

BRENNENDE BIL: En bil ble kjørt inn i terminalen på flyplassen i Glasgow. Foto: Reuters/Scanpix
BRENNENDE BIL: En bil ble kjørt inn i terminalen på flyplassen i Glasgow. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
KJØPTE BARE ENVEISBILLETT: Muhammed Haneef (27) er den andre legen som er siktet etter terrorangrepet på flyplassen i Glasgow.