Australia utvider katastrofevarsel

Australske myndigheter har utvidet katastrofevarselet for delstaten Victoria. Samtidig igangsetter hæren evakuering av deler av Kangaroo Island i Sør-Australia.

NB! STERKE INNTRYKK: Det var et tragisk syn som møtte forbikjørende i byen Batlow i Australia, som er hardt rammet av de enorme skogbrannene som har herjet de siste månedene. Video: AP via NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Katastrofevarselet som gjelder over store deler av Victoria er utvidet med 48 timer, og personer som er innenfor faresonen er bedt om å forlate om det lar seg gjøre, ifølge Reuters.

- Ikke bli munter av regnet vi har hatt nylig. Disse brannene beveger seg fortsatt, de vokser fremdeles i landskapet vårt, og de utgjør en betydelig trussel mot lokalsamfunnene våre, sier Victorias beredskapsminister Lisa Neville.

AUSTRALIA: I staten South Australia er det vedtatt å skyte 10 000 ville kameler fra helikopter. Jakter begynne onsdag. Video: AP/NTB Vis mer

Evakuering

Samme dag har hæren igangsatt evakuering av deler av Kangaroo Island i delstaten South Australia, som grenser til NSW og Victoria.

Video fra steder viser hæren som løper fra dør til dør i Parndana som ligger midt på øya. Ifølge Daily Mail fikk innbyggerne fem minutter på seg til å forlate hjemmet sitt.

Også i områder rundt Vionne Bay på sørkysten av øya, blir folk evakuert. Der gikk politi og brannvesen dør til dør torsdag og oppfordret innbyggerne om å dra til havnebyen Kingscote eller tettstedet Penneshaw.

UPOPULÆR: Statsminister Scott Morrison var ikke en populær mann da han besøkte Bega Valley i Australia som har vært hardt rammet av brannen som herjer i landet. Bilder fra CNN. Reporter: Christian Wehus / Dagbladet TV. Vis mer

Branner

Massive branner har herjet i Australia siden september. Minst 26 mennesker har mistet livet, og over 2000 hjem er blitt ødelagt.

Brannene har også ført til massive ødeleggelser for fauna og flora, og over 800 millioner dyr er rammet. Om lag 500 millioner dyr, flere av dem utrydningstruede arter, har mistet livet i brannene, ifølge anslag fra organisasjonen Zoos Victoria, som arbeider med utrydningstruede dyrearter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer