Australias første likekjønnede vielser gjennomført etter historisk lov

To kvinnelige par ble de første til å gifte seg under den nye australske loven som tillater likekjønnede ekteskap.

EKTEPAR: Amy Laker (venstre) og Lauren Price (høyre) ble et av de to første homofile parene som giftet seg i tråd med den nye australske loven som åpner for likekjønnet ekteskap. Foto: AP / NTB scanpix.
EKTEPAR: Amy Laker (venstre) og Lauren Price (høyre) ble et av de to første homofile parene som giftet seg i tråd med den nye australske loven som åpner for likekjønnet ekteskap. Foto: AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I utgangspunktet var det ventet at den første likekjønnede vielsen ville skje etter 9. januar, ettersom det skulle være en fire uker lang venteperiode etter at loven ble vedtatt.

Men to homofile par giftet seg i Sydney og Melbourne allerede lørdag, etter å ha fått spesiell tillatelse til å gjennomføre bryllupene sine.

Lauren Price (31) og Amy Laker (29) fikk gi hverandre bryllupsløftene sine i Sydney fordi familiene deres hadde reist fra Wales for å delta på det som i utgangspunktet var en forlovelsesseremoni.

Amy og Elise McDonald, som tilfeldigvis hadde samme etternavn, fikk spesiell tillatelse siden også deres foreldre hadde ankommet fra utlandet.

I tillegg skal det vestaustralske paret Anne Sedgwick og Lyn Hawkins gifte seg søndag, etter å ha vært sammen i over 40 år. De fikk spesiell tillatelse fordi Hawkins (85) er alvorlig kreftsyk.

- Anne har vært veldig støttende gjennom alt dette, og det å gifte seg er Annes måte å si «La oss endelig gjøre dette» på, sier hun til avisen Perth Now.

Mandag blir det fjerde ekteparet, Cas Willow (53) og Heather Richards (56) innviet i Melbourne. Willow behandles for brystkreft, som har spredd seg til hjernen hennes.

De betegner muligheten til å gifte seg som en unik sjanse til å gjøre de siste ukene eller dagene deres sammen «komplette».

- Det betyr at vårt forhold ikke bare blir tolerert, det vil bli akseptert, sier Richards.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer