Australias statsminister beskyldes for maktmisbruk

Australias statsminister Kevin Rudd opplever i disse dager en av sine verste politiske kriser.

SLITER: Australias statsminister Kevin Rudd opplever en politisk krise, og Senatet vil trolig nekte å vedta ett av hans viktigste valgløfter. (AP Photo/Rob Griffith)
SLITER: Australias statsminister Kevin Rudd opplever en politisk krise, og Senatet vil trolig nekte å vedta ett av hans viktigste valgløfter. (AP Photo/Rob Griffith) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Australias statsminister Kevin Rudd opplever i disse dager en av sine verste politiske kriser. Politiske rivaler beskylder ham for maktmisbruk, og Senatet vil trolig nekte å vedta ett av hans viktigste valgløfter.

Skal ha belønnet bilforhandler med politiske tjenester

Rudds problemer blir viet stor plass i australske medier. I helgen trykket avisene en e-post som skulle være bevis for at Rudd har belønnet en bilforhandler med politiske tjenester, som takk for at han fikk låne en bil under valgkampen.

Bilforhandleren skal ha fått et lån som han normalt ikke skulle ha fått på grunn av finanskrisen.

Men mandag kunne politiet meddele at e-posten trolig er falsk, noe som bidrar til å lette presset mot Rudd.

Slår tilbake

Rudd mener nå at opposisjonslederen Malcolm Turnbull bør be om unnskyldning eller gå av ettersom han har beskyldt regjeringen for maktmisbruk og for å ha gitt feilaktig informasjon til nasjonalforsamlingen.

Samtidig risikerer Rudd ett av sine største nederlag i nasjonalforsamlingen ettersom det øvre kammeret, Senatet, trolig sier nei til et forslag som setter strenge grenser for utslipp av CO2. Forslaget var ett at venstresidens viktigste løfter under valgkampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer