Australias statsminister truer med å kroppstakle Putin

Barnslig! Og dessuten er Vladimir Putin judo-mester, svarer Russland.

TRUET PUTIN: «Hør her! Jeg skal "shirtfront" Putin ... det kan du vedde på. Jeg kommer til å si til Putin: australiere ble drept. De ble drept av russisk-støttede opprører med utstyr skaffet til veie av russerne». Det sa Australias statsminister Tony Abbott (til høyre) sist mandag. Foto: NTB SCANPIX
TRUET PUTIN: «Hør her! Jeg skal "shirtfront" Putin ... det kan du vedde på. Jeg kommer til å si til Putin: australiere ble drept. De ble drept av russisk-støttede opprører med utstyr skaffet til veie av russerne». Det sa Australias statsminister Tony Abbott (til høyre) sist mandag. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Hør her! Jeg skal "shirtfront" Putin ... det kan du vedde på. Jeg kommer til å si til Putin; australiere ble drept. De ble drept av russisk-støttede opprører med utstyr skaffet til veie av russerne».

Det sa Australias statsminister, Tony Abbott, sist mandag ifølge CNN. Siden har ordkrigen rast mellom Australia og Russland. «Shirtfront» er et begrep fra australsk fotball, og i mangel av bedre ord kan det ifølge Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther beskrives som «en ekstra stygg takling i verdens røffeste sport».

Ifølge Urban Dictionary er «shirtfront» et brutalt angrep på medspilleren, hvor man i stedet for å takle en motstander, dunker personen hardt i brystet. Ofte fører taklingen til kraftig hjernerystelse fordi man treffer hodet.

- Tøffe samtaler Neste måned er det forventet at Abbott og Putin vil møte hverandre under 620-toppmøtet i Brisbane i Australia. Under møtet har Abbott varslet at han vil ha en personlig samtale med Russlands president. Der vil han presse Putin til å samarbeide med det nederlandske etterforskningsteamet som forsøker å finne ut hva som skjedde da «Malaysia Airlines Flight 17» ble skutt ned i Ukraina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer