Australier ble plassert ved siden av overvektig person på flyet. Nå saksøker han selskapet for 1,3 millioner

Hevder han fikk ryggplager av flyturen.

TIL SAK: En misfornøyd australsk flypassasjer har saksøkt Abu Dhabi-selskapet Etihad for rundt 1,3 millioner etter å ha blitt plassert ved siden av en overvektig mann på et fly. Foto: AP Photo/Koji Sasahara/NTB scanpix
TIL SAK: En misfornøyd australsk flypassasjer har saksøkt Abu Dhabi-selskapet Etihad for rundt 1,3 millioner etter å ha blitt plassert ved siden av en overvektig mann på et fly. Foto: AP Photo/Koji Sasahara/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En australsk mann som fløy den 14 timer lange flygingen mellom De forente arabiske emirater og Sydney har gått til sak mot det Abu Dhabi-eide flyselskapet Etihad, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Den 38 år gamle mannen hevder nemlig han har fått varige ryggplager etter den lange flyturen og blant annet forverret tidligere problemer med ryggen, ifølge rettsdokumentene.

Ifølge ham selv fordi han ble plassert ved siden av en «sykelig overvektig» person og brukte store deler av flyturen på å unngå sidemannen. Derfor saksøker han nå selskapet for 227 000 australske dollar (1,35 millioner kroner).

- Måtte vri og vrenge på kroppen Det har vært en langvarig sak for flypassasjeren som nå har saksøkt Etihad. Flygingen skjedde i 2011, og i 2012 ble klagen mottatt i australsk rett.

Etihad skal flere ganger ha forsøkt å annullere søksmålet, men denne uka ble det avgjort i distriktsretten i Brisbane at klageren får ta søksmålet videre.

Dommer Fleur Kingham konkluderte med at det ikke er helt urealistisk at saksøker kan vinne fram med klagen, og avgjorde derfor at han må gjennom en omfattende medisinsk test i desember i år, for å avgjøre om plagene er reelle.

Ifølge søksmålet hevder mannen at han måtte vri og vrenge på kroppen for å unngå kontakt med medpassasjeren. Etter fem timer i setet skal han ha klaget til kabinpersonalet og bedt om å bli flyttet. Forespørselen skal da ha blitt avvist, men andre gang skal han ha blitt plassert på et av setene som tilhører kabinpersonalet.

Halvannen time før landing måtte han imidlertid bli flyttet tilbake til sitt opprinnelige sete. Mannen mener selskapet bare delvis fulgte opp hans ønsker.

- Må forventes Flyselskapet Etihad svarer på sin side at flyet var fullt, og at det ikke er sjeldent passasjerer må sitte ved siden av overvektige.

Dersom den medisinske undersøkelsen gir rett i det saksøkeren hevder, skal blant annet retten avgjøre om flyselskapet står med noe rettslig ansvar overhodet. Flyselskapet mener dessuten hendelsen ikke kan betegnes som en ulykke og at det ikke kan være uventet for en passasjer å bli satt ved siden av en overvektig person.

Ifølge en uttalelse fra flyselskapet, ønsker de ikke å kommentere saken mens den behandles, men sier de vil fortsette å kjempe mot passasjerens anklager.

- Når klageren nå må gjennomføre medisinske undersøkelser, tror vi det vil bli raskt konkludert i saken, skriver de i en uttalelse ifølge CNN.

Det har over flere år vært en debatt om overvektige på fly. I 2010 ville blant annet Air France-KLM kreve dobbelt pris for overvektige som trenger to seter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer