Australier på Guantanamo sier seg skyldig

David Hicks gikk med på å erklære seg skyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den terrortiltalte australieren David Hicks gikk med på å erklære seg skyldig da rettssaken mot han startet på Guantanamo-basen mandag.

Hicks sa seg skyldig i tiltalepunktet om «støtte til terrorisme» under den første høringen i saken, som føres for et spesielt militærtribunal på den amerikanske Guantanamo-basen på Cuba.

Den 31 år gamle tidligere krokodilleflåeren er tiltalt for å ha deltatt på treningsleirer for al-Qaida i Afghanistan, der han ble tatt til fange av amerikanske styrker i 2001. Han var blant de første som ble brakt til fangeleiren på Guantanamo-basen i januar 2002, og har siden ventet på å bli stilt for retten.

Han har ingen tro på at rettssaken ville bli rettferdig, sa Hicks advokat før rettssaken tok til.

Hicks er den første som stilles for spesialdomstolen på Guantanamo-basen. Kongressen vedtok å opprette den militære spesialdomstolen før valget i fjor høst, etter at amerikansk høyesterett hadde forkastet Pentagons tidligere opplegg som grunnlovsstridig.

(NTB)

LANG VENTETID: Den terrorsiktede australieren David Hicks har sittet på Guantanamo-basen siden 2002. Han har ventet på rettssaken i over fem år. Illustrasjon: JANET HAMLIN/AP
LANG VENTETID: Den terrorsiktede australieren David Hicks har sittet på Guantanamo-basen siden 2002. Han har ventet på rettssaken i over fem år. Illustrasjon: JANET HAMLIN/AP Vis mer