Australiere på flukt fra nytt voldsomt uvær

Syklonen Yasi er på vei inn mot delstaten Queensland. - Enorm og livstruende, sier myndighetene.

NÆRMER SEG: Satellittbildet fra det japanske meteorologiske instituttet viser tydelig hvordan «Yasi» er på vei inn over Queensland. Foto: DET JAPANSKE METEOROLOGISKE INSTITUTTET/REUTERS/SCANPIX
NÆRMER SEG: Satellittbildet fra det japanske meteorologiske instituttet viser tydelig hvordan «Yasi» er på vei inn over Queensland. Foto: DET JAPANSKE METEOROLOGISKE INSTITUTTET/REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologer beskriver Yasi som en «monstersyklon» og advarer om fare for ødeleggelser like store som dem orkanen Katrina førte med seg over det sørlige USA i 2005. Tirsdag ble gruver, havner og jernbanelinjer i Queensland stengt i påvente av uværet.

Skolene i Queensland stenges ut uken, og flere hundre sykehuspasienter blir sendt med fly til tryggere områder. Fagfolk kan ikke si om delstaten noen gang i nyere tid har vært rammet av et verre uvær.

- Denne stormen er enorm og livstruende, sa delstatsregjeringens sjef Anna Bligh tirsdag.

Styrken i syklonen var da økende, og det ble spådd vind med hastigheter opp mot 78 sekundmeter når Yasi treffer land torsdag.

Den økonomisk sett svært viktige kullindustrien i Queensland har fortsatt ikke kommet seg helt på beina etter de store oversvømmelsene som rammet regionen i desember og januar. Minst en stor gruve og to jernbaner som frakter kull, ble stengt tirsdag.

(NTB)