Australsk brevterror

En brevbombe-terrorist skaper frykt i Australia. Colin George Dunstan (43) er den eneste mistenkte i saken, og ble arrestert i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brevbombene har utløst frykt, og falske alarmer har ført til evakuering av kontorer og handlesentra i hele landet. Bomber er funnet i Sydney, Melbourne og langs Gullkysten.

Colin George Dunstan (43) er den eneste mistenkte i saken, og ble arrestert i Canberra i dag. Ifølge CNN vil australsk politi forhøre mannen om kort tid.

Flest brevbomber er blitt sendt til menneskerettighetsarbeidere eller tidligere og nåværende ansatte i det australske skattevesenet. Dunstan har selv vært skattefunksjonær i Canberra, men ble suspendert etter beskyldninger om seksuell trakassering av en kvinnelig kollega.

Fortsatt fare for bomber

To postfunksjonærer ble lettere skadd etter at en av dem kastet en brevbombe ned i en postsekk. Bombene er små, men store nok til å drepe.

Politiet utelukker ikke at det kan være flere slike bomber i Australias julepost, og folk oppfordres til å være oppmerksomme på mistenkelige pakker.