Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Australsk erkebiskop dømt for å ha skjult overgrep mot barn

En australsk erkebiskop ble tirsdag verdens mest høytstående katolske tjenestemann som er dømt for å ha dekket over seksuelle overgrep mot barn. 

DØMT: Den australske erkebiskopen Philip Wilson ble tirsdag dømt for å ha skjult seksuelle overgrep mot barn for å beskytte kirken og dets omdømme. Foto: Peter Lorimer / AAP / Reuters / NTB Scanpix
DØMT: Den australske erkebiskopen Philip Wilson ble tirsdag dømt for å ha skjult seksuelle overgrep mot barn for å beskytte kirken og dets omdømme. Foto: Peter Lorimer / AAP / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

67 år gamle Philip Wilson ble tirsdag funnet skyldig i å ha skjult overgrep på fire gutter på 1970-tallet.

Overgrepene ble begått av presten Jim Fletcher mens de begge jobbet i et bispedømme i nærheten av Newcastle, nord for Sydney. Fletcher ble dømt for pedofili før sin død.

En av Fletchers ofre, Peter Creigh, sier han gikk til Wilson og fortalte om overgrepene han var blitt utsatt for. Men erkebiskopen, som har blitt diagnostisert med alzheimer, hevdet i retten at han ikke husker denne samtalen.

Dommer Robert Stone godtok ikke denne unnskyldningen ettersom han mente Creigh «ikke hadde motiv for eller interesse av å finne på at samtalen fant sted», ifølge den australske kringkasteren ABC.

Stone mente Wilson visste at det var en troverdig anklage og at Wilson selv ønsket å beskytte kirken og dets omdømme.

Erkebiskopen ble siktet i saken i 2015 og har hele tiden hevdet sin uskyld. Han risikerer to år i fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media